Genoeg!

De Opening nadert, alle ideeën en wensen voor het openingsfeest beginnen concreet te worden. We halen de partytent uit het stof, ik bezorg de uitnodigingen en doe de rest op de post; spreek met hulptroepen en ineens bekruipt mij het angstige vermoeden dat straks een grote lading kaarten, bloemstukjes, beeldjes, kaarsjes et cetera mij gaan overspoelen. O jee: ik houd helemaal niet van bloemstukjes, in elk geval niet meer dan twee per jaar, en ook niet van prulletjes waar ik nog steeds mee bezig ben ze uit te zoeken en uit te bannen sinds de verhuizing. Mijn kinderen zijn hofleverancier en tevens de enigen die mij prulletjes mogen geven bij feestelijke gelegenheden.

Kortom: een goed moment om te zeggen:

IK HEB GENOEG

Serieus, ik heb echt genoeg. Ik ben ook groot voorstander dit regelmatig tegen jezelf te zeggen. En niet alleen dat:

IK BEN GENOEG

is eigenlijk nog mooier.

Ik ben genoeg is wat ik steeds meer leer in mijn opleiding en behandelingen. Vertrouwen dat ik niet meer nodig heb dan ik in het moment ben. Alles is er al. Het hoeft alleen nog maar ontdekt te worden.

Maar goed: even terug. Misschien ben je van plan op mijn openingsfeest te komen. Hartstikke mooi, maar zoals je ziet is het niet verplicht. Ik heb zojuist beschreven dat ik toch genoeg ben. Dus alles wat komt is extra. En dat is feestelijk. Dat jij ook genoeg bent en we samen dit gegeven kunnen vieren. Oké?

OKÉ. IK HOEF DUS GEEN CADEAU

Maar goed: je wilt graag wat geven. Dat snap ik helemaal. Mijn hele beroep bestaat uit graag wat geven en veel van mijn klanten houden van geven, waardoor ze het af en toe nodig hebben even te komen opladen op mijn Strijkplank.

DUS JE WILT WAT GEVEN?

Daar heb ik even over moeten nadenken. Ik zou graag zelf ook wat geven en tegelijkertijd ontvangen. EN: ik kwam dit weekend een heel tof hebbedingetje tegen. Heel toevallig. Maar ik had al genoeg. Echter, dit was weer zoiets mooi symbolisch en tevens geschikt voor alle klanten die op de Strijkplank komen liggen. Behalve als je nodig moet plassen, maar daar is bij de Nieuwe Strijkplank een hele mooie oplossing voor. Komt ie:

trina

Mocht je dus echt iets willen geven, dan mag je iets in de pot doen voor een FlowForm. Dit is een waterelement voor in de border van mijn Strijkplanktuintje. En lig je op mijn massagetafel, dan kun je straks heerlijk luisteren naar het kabbelende water. Of je moet alsnog plassen.