over Kyra

Ik ben Kyrapasfotoklein Gunneweg, trotse eigenaar van massagepraktijk de Strijkplank. Massage vind ik een prachtige manier van contact. Ik heb het letterlijk in mijn vingers. Na een moeilijke periode besloot ik deze ‘gave’ serieus te nemen en een opleiding te gaan volgen. In 2014 heb ik mijn diploma ‘Wellness masseur’ bij Anand gehaald en kort daarop ben ik de praktijk begonnen. In de jaren daarop heb ik mij bijgeschoold in onder andere energetische vormen van massage en lichaamswerk, waaronder Lomi Lomi, en bamboemassage.Volg je hart

Communicatie heeft altijd mijn interesse gehad. In eerste instantie ben ik opgeleid als Creatief Therapeut drama aan de Hogeschool van Utrecht. Hier heb ik geleerd dat mensen hun kracht kunnen vinden door met creatieve middelen te communiceren. Mijn kennis over de talige kant van communicatie heb ik kunnen verdiepen  tijdens mijn opleiding tot  Communicatiekundige aan de Universiteit Utrecht, waar ik in 2002 cum laude afstudeerde.

De afgelopen jaren heb ik me intensief beziggehouden met het reilen en zeilen op de biologische bamboekwekerij die ik samen met mijn man Erwin Kooijman run.  Een zeer boeiend bedrijf waar altijd genoeg werk te verzetten is, zowel op organisatorisch als op uitvoerend gebied. Het ‘best of both worlds’ heb ik gevonden in de bamboemassage, waarvoor ik inmiddels een complete productlijn heb ontwikkeld, samen met Wereldkampioen Free Style Stoelmassage, Christina Blei Amatdoelarsit van SoeReiMas (2017). Op www.bammas.nl zijn deze producten te vinden.

Ik zie massage als de meest pure vorm van communicatie, omdat deze volledig in het hier en nu plaatsvindt, zonder oordeel. Ik vind altijd weer verrassend hoe ik met mijn handen zoveel rust kan brengen.