Mini-retreat

Bij de Strijkplank kun je even helemaal tot jezelf komen. De massagepraktijk is gevestigd op een biologische kwekerij en bevindt zich middenin de natuur, aan de rand van Leusden. Kyra Gunneweg biedt vanuit haar praktijk diverse natuurgerichte behandelingen aan, waarvan een groot deel gestoeld op de Hawaiiaanse massagetraditie, de Lomi Lomi. De Strijkplank biedt nu naast het bestaande aanbod van losse behandelingen ook de mogelijkheid om wat langer stil te staan bij lijf en welzijn: de mini-retreat.

poort van de Strijkplank

Welkom bij massagepraktijk de Strijkplank

Een mini-retreat, een cadeau voor jezelf

Naast een fijne lichaamsgerichte behandeling, vormt het Hawaiiaanse gedachtengoed een mooie ingang om met bepaalde thema’s aan de slag te gaan. Aan het begin van de dag kun je een intentie neerzetten die bij jou past. Tijdens de mini-retreat werk je dus aan een bepaald doel dat op dat moment voor jou relevant is. Denk hierbij aan: beter contact krijgen met je gevoel, stilstaan bij verlies, inspiratie opdoen voor een project of meer balans tussen lichaam en geest. Overall is het doel om eens even wat langer stil te staan bij wat er op dit moment belangrijk is in je leven.

Hoe ziet een mini-retreat eruit?

Je bent de hele dag te gast op een prachtige plek aan de Laapeersebeek. Ik heet je aan het begin van de ochtend welkom in de knusse massageruimte. We beginnen met een welkomstritueel, een lekker kopje thee met kruiden uit eigen tuin en een voetenbad. Hiermee bekrachtigen we jouw intentie voor de dag. Vervolgens onderga je in de loop van de dag één of twee behandelingen. Hieronder vind je een aantal suggesties voor het dagprogramma. Afhankelijk van je behoefte op de dag zelf, kan het programma uiteraard nog aangepast worden.

Voorbeed thema retreats*

Elke retraite is uniek. Deze wordt namelijk helemaal afgestemd op jou en je intentie. Vraag jezelf van tevoren af: waar kom ik voor? Samen stellen we dan het programma samen. Wordt het een koesterende LomiLomi of een pittige Thai Massage? Een buikmassage of een holistic pulsing? De massages zullen je meer in je lichaam zetten en de stiltemomenten laden je verder op. Om je een idee te geven, hier wat thema’s waar je aan zou kunnen denken:

Inspiratie

Natuur bij de StrijkplankNieuwe ideeën op doen, uit je hoofd, terug naar je hart.

Detox

Zorgen voor je innerlijke zelf. Contact maken met je buik en je basis.

Total relax

Even helemaal niks hoeven. Je wentelen in zachtheid.

Balans

In een drukke tijd op zoek naar het evenwicht tussen actie en opladen.

Je eigen plek

IMG_20210828_134128Wanneer je geen behandeling krijgt, verblijf je in een aangenaam verwarmde pipowagen, met basic voorzieningen. Een plek om je helemaal te kunnen terugtrekken. Laat je telefoon lekker bij de ingang achter. Geen Wifi, geen internet, wel voldoende papier en middelen om je creatief te kunnen uiten.

Ook ben je uitgenodigd om bij mooi weer of juist in weer en wind buiten te vertoeven, eventueel je handen uit de mouwen te steken in de tuin, hout te hakken, te mediteren of een wandeling te maken. Net waar je behoefte aan hebt; de keus is aan jou. Tussen de middag is er een lekker warm soepje met brood en/of fruit.

Data

In overleg.

Kosten

De mini-retreat is te boeken vanaf  €189,-

Een mini-retreat bij de Strijkplank is inclusief:

 • Verblijf overdag in een knusse privé ruimte
 • Twee behandelingen van een uur in de praktijk
 • Gebruik handdoeken en massage-olie
 • Een lichte lunch, fruit en kruidenthee
 • Een Strijkplank-verrassing

Diner, overnachting en gebruik sauna? Vraag naar de mogelijkheden.

Zelf meenemen:

 • Laarzen
 • Regenkleding
 • Sloffen of slippers
 • Eventueel een set schone, comfortabele kleren
 • Een bidon
 • Lunch en fruit

Voor boekingen kun je een mail sturen naar info@destrijkplank.nl Vermeld duidelijk je data van voorkeur, wat de reden is dat je een retreat wilt doen en naar welke behandeling je voorkeur uitgaat. Overnachten? Vraag naar de mogelijkheden.

*Ter inspiratie. In overleg stellen we het programma samen aan de hand van jouw intentie voor de retreat. Meer informatie over de diverse behandelingen vind je op deze website.