Reset

Reset

Reset lichaamswerk laat het lichaam zelf naar evenwicht zoeken.

Reset is een vorm van lichaamswerk waarbij het lichaam in beweging wordt gezet. Als behandelaar activeer ik mijn eigen ‘levensenergie’ en vorm door een zachte aanraking de startkabel voor jouw energie.

Vanaf de geboorte maakt een mens situaties mee waarbij het lichaam en de geest onvrede te verwerken krijgen. Men lijdt lichamelijk of psychisch pijn en zoekt naar een weg om hiermee om te gaan. Het lichaam lost dit op een mooie manier op, heeft een sterke drang naar herstel. Totdat er even geen tijd of gelegenheid is om met deze pijn om te gaan. En men erover heen ‘walst’, het negeert of de pijn verdooft door bijvoorbeeld pijnstillers. Ziekte en pijn worden niet opgelost, maar geparkeerd. Zo ontstaan blokkades en raakt het lichaam meer en meer in de knoop.

Reset richt zich op het zelfherstellend vermogen. De energie om te herstellen is steeds aanwezig, alleen heeft men afgeleerd te vertrouwen op deze energie. Men is bang geworden voor pijn, wat het lijf nog meer vastzet dan het al zat. Door de Reset methode herinnert de behandelaar het lichaam aan het zelfherstellend vermogen, en geeft het vertrouwen om op zoek te gaan naar de sleutel tot herstel. Tijdens een reset zie dat het lichaam wil bewegen, op zoek naar een nieuw en prettiger evenwicht.

Een reset sessie

Een reset sessie duurt zo’n 45 minuten, en behandelt het hele lichaam, van top tot teen. Je staat of zit – anders dan bij een massage – gewoon gekleed voor de behandelaar. Je eigen lichaam is hetgeen het meeste werk doet, het enige wat je hoeft te doen is volgen… Van belang hierbij is dat je je lijf toestaat los te laten. De behandelaar helpt je hierbij.